4 kentte kayıp eylemi

 HABER MERKEZİ – İHD ve Kayıp yakınları, gözaltında katledilen ve kaybettirilenler için 4 kentte düzenlediği eylemlerde, failler yargılanana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı. 
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları, gözaltında kaybettirilen ve katledilen kişilerin akıbetinin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması talebiyle bu hafta da birçok kentte eylemlerine devam etti. Kayıp yakınları, bu hafta da Amed, Êlih, Colemêrg ve İzmir'de açıklama yaptı. 
 
İHD Amed Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" talebiyle yaptıkları eylemlerinin 818’inci haftasında Amed ’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme, kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı. Eylemde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşındı, alanda kayıpların fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı. Bu haftaki eylemde Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Şenê kırsal mahallesinde gözaltına alınarak, kaybettirilen Mehmet Salih Akdeniz’in akıbeti soruldu.
 
İHD Amed Şube Sekreteri Ömer Saman, Mehmet Salih Akdeniz'in kaybolma hikayesini okudu. Akdeniz’in hikayesi şöyle: “Amed’in Pasur ilçesinde 1993 yılının Eylül ayında Nedera kırsal mahallesine bağlı Şenê bölgesinde Tuğgeneral Yavuz Ertürk komutasında Bolu 2’nci Tugay Komutanlığı tarafından operasyon yapılır. 9 Ekim 1993 tarihinde Mehmet Salih Akdeniz, köye dönüş hazırlıkları yaptığı esnada gözaltına alınır. Akdeniz, askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra Alaca köyüne bağlı Kepir mezrasına götürülür. Orada bulunan köy sakinlerinden 10 kişi daha askerler tarafından gözaltına alınıp aynı bölgeye getirilir. Gözaltında tutulan 11 kişiye akrabaları tarafından yaklaşık bir hafta boyunca kendilerine yemek götürülür. Gözaltına alınan herkesin eli bağlı ve sadece ziyaretçileri geldiğinde ve yemek yedikleri sırada ya da ihtiyaçlarını giderdikleri esnada bağları çözülüyordu. Akdeniz’in eşi Pembe Akdeniz’in anlatımına göre en son eşine yemek götürdüğünde eşinin kendisine 'Bir daha yemek getirme, bizi buradan götürecekler' dediğini söyler. Ertesi gün görgü tanıklarına göre Akdeniz’le birlikte 11 kişi helikoptere bindirilerek, oradan götürülür. O tarihten sonra Akdeniz ve diğer köylüleri ne gören olur ne de onlardan haber alan olur. Ailelerin tüm resmi kurumlara başvurmalarına rağmen gözaltına alınanlardan herhangi bir bilgi elde edilmez.
 
AİHM TÜRKİYE’Yİ MAHKUM ETTİ
 
1994 yılının hemen başında Akdeniz’in kardeşi Mehmet Emin Akdeniz İnsan Hakları Derneği Amed şubesine abisi ile birlikte gözaltına alınan kayıp 11 kişi hakkında başvuruda bulundu. Aynı yıl içerisinde İHD Amed şubesi adına avukat Osman Baydemir, M. Salih Akdeniz ile birlikte gözaltında kaybedilen 11 kişi ile ilgili davayı AİHM’e taşıdı. 2001 yılında AİHM, bu davada Türkiye’yi kaybolan 11 kişinin ailesine toplam 311 bin sterlin ödemeye mahkûm etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu suçu kabul ederek, gözaltında zorla kaybettirilen ailelere bu tazminat ödedi. 
 
BULUNAN KEMİKLER KAYBOLDU
 
Olaydan yaklaşık 11 yıl sonra 2004 yılının Kasım ayında Pasûr ilçesi Nederan mahallesinde bir çoban tesadüfen dere yatağında insan kemiklerine rastlar. Haberin yayılmasıyla birlikte bir kısım kayıp aileleri bulunan kemiklerin kendi kayıplarına ait olabileceğini düşünerek, bölgeye gider. Kemiklerin bulunduğu alanda yanmış giysiler ve birtakım özel eşyalar bulunur. Aileler, bu eşyaların kendi kayıplarına ait olduğunu hemen orada tespit eder. Mehmet Salih Akdeniz’in oğlu babasına ait tütün tabağını hemen tanır. Bu esnada kemiklerin hiçbirinde kafatası bulunmaz.  Eşyalardan ve objelerden anlaşılacağı üzere cesetler öldürüldükten sonra yakılmıştır. Daha sonra Kulp Cumhuriyet Başsavcısı tarafından, bulunan bu kemikler hakkında soruşturma başlatılır. Ardından o dönemde ve o bölgede kaybedilen kayıp yakınlarından DNA testleri alınır ve kemikler ATK’ye gönderilir. Daha sonra kemikler ATK emanetinde kaybolur. 
 
ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞTÜ
 
2013 yılı Ekim ayında Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi Kulp Alaca mahallesi katliamı davasının açılmasına karar verir. 19 Eylül 2018 tarihinde 18’inci duruşması yapılan Kulp Alaca Köyü Katliamı davasında, mahkeme operasyonu yöneten Tuğgeneral Yavuz Ertürk hakkında 'yeterli ve ikna edici delil bulunmadığından sanığın beraatına' kararını verir. Bu karara karşı yapılan istinaf başvurusu 9 Aralık 2020 tarihinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedilir. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nde 19 Mart 2024 tarihinde dosya hakkında zamanaşımından dolayı düşme karar verir.” 
 
Açıklama oturma eylemiyle son buldu. 
 
ÊLIH 
 
İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 654’üncü haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının açıldığı eyleme insan hakları savunucularının yanı sıra kayıp yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde, 27 Eylül 1994’te Colemêrg’in Gever  (Yüksekova) ilçesine bağlı Befircan köyünde askerlerce götürüldüğü Tabur Komutanlığı’nda infaz edildiği ve cenazesinin bugüne kadar bulunmadığı belirtilen Mikdat Özeken’in faillerinin bulunması talep edildi. 
 
Mikdat Özeken’in kardeşi İrfan Özeken’in beyanlarına dayanarak yaşananları anlatan İHD Elih Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, 27 Eylül 1994’te Yüksekova Tabur Komutanı Mehmet Emin Yurdakul komutasındaki askerlerin, Karlı köyüne baskın yaptıkları ve baskına itirafçı Kahraman Bilgiç’in de katıldığını belirterek, baskında Gever’den köye kışlık odun toplamaya giden Miktad Özeken ve Münir Sarıtaş’ı da yanlarına aldıklarını kaydetti.
 
TABURDA İNFAZ
 
Baskında tüm köylülerin köy meydanında toplatıldığını ifade eden Elçi, aracı olan 75 yaşlarında Abdulkerim Yurtseven’in örgüte yardım etmekle suçlandığı, işkenceye maruz kaldığını, kaburga ve omurga kemiklerinin kırıldığını söyledi. Yurtseven, Özeken ve Sarıtaş’ın daha sonra araca bindirilerek Yüksekova Tabur Komutanlığına götürüldüğünü belirten Elçi, “Abdulkerim Yurtseven yolda yaşamını yitiriyor. Kardeşim ve arkadaşı bu olaya tanık oldukları için konuşmamaları için ağır işkence yapılıyor ve serbest kalmaları durumunda olayı anlatırlar düşüncesiyle taburda infaz ediyorlar” dedi.  
 
ANNE TEHDİT EDİLDİ
 
Özeken’in annesinin Tabur Komutanlığı’na gittiğini ve “oğlunu Hakkari Tugay Komutanlığına gönderdik” yanıtı aldığını dile getiren Elçi, 10 günlük ısrar üzerine Hakkari Tugay Komutanlığı ise “Oğlun Yüksekova Tabur komutanlığında” diye cevap verdiğini söyledi. Kadının tekrar Yüksekova Tabur Komutanlığına gittiğini hatırlatan Elçi, Tabur Komutanı M. Emin Yurdakul’un Özeken’in annesini, “Oğlunu bu kazanda yakarak öldürdüm. Bir daha gelirsen aynı kazanda seni de yakacağım” diyerek tehdit ettiğini kaydetti.
 
Daha sonra itirafçı Kahraman Bilgiç’in, Özeken’i teslim etmek şartı aileden 10 bin Mark aldığını, kendisinin Yüksekova’dan ayrıldığını belirten Elçi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşınan davada Türkiye’nin tazminat ödemeye mahkûm edildiğini ifade etti.
 
Açıklama oturma eylemiyle son buldu.
 
İZMİR
 
İHD İzmir Şubesi ve kayıp yakınları, iki haftada bir düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemini Konak ilçesindeki eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, “Kayıplar vicdandır, sahip çık" ve "Failler belli kayıplar nerede" pankartları açıldı.  
 
İHD İzmir Şubesi Yöneticisi Gülay Gün Bilici, 6 Ekim 1992'de kaybedilen Ayhan Efeoğlu ile 5 Ocak 1994'de gözaltına alınan Ali Efeoğlu'nun kayıp hikayesini okudu. "Aynı şehirden iki kişi iki yıl arayla polis tarafından kaçırılıp kaybedilir mi" diye soran Bilici, "Ayhan Efeoğlu,  Bursa ili İnegöl ilçesi nüfusuna kayıtlıydı. Kaybedildiği tarihte 25 yaşındaydı. Demokratik Üniversite mücadelesi nedeniyle dokuz kez gözaltına alınmış ve siyasi polis tarafından tanınan biriydi. 6 Ekim 1992 tarihinde okulun önünde ellerinde telsiz olan sivil polislerce gözaltına alınarak kaybedildi. Bütün başvurulara ‘gözaltında öyle biri yok' diye yanıt verilmişti ama tanıklar bunu yalanlıyordu" dedi.
 
'ÇARKIN İTİRAF ETTİ'
 
Yürütülen soruşturmanın ise 2008'de 20 yıllık zaman aşımı bile beklenmeden kapatıldığını söyleyen Bilici, "2011 yılında Eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, Ayhan Efeoğlu'nun gözaltındayken işkence ile öldürüldüğüne tanık olduğunu söyledi. ‘Onu bizzat ellerimle gömdüm’ dedi. Efeoğlu’nu işkence ile sorgulayan ve bedenini kaybeden polislerin isimlerini açıkladı. Bu itiraflar sonucunda Efeoğlu Ailesi’nin dosyanın yeniden açılıp etkin ve bağımsız bir soruşturma yapılarak oğullarının gömüldüğü yerin tespit edilmesi ve adaletin sağlanması talebi bugüne kadar gerçekleşmedi" diye konuştu.
 
COLEMÊRG 
 
İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, eylemlerinin 144'üncü haftasında Gever (Yüksekova) ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Bu haftaki eylemde, Gever’e bağlı Alekana köyünde operasyona çıkan askeri helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Fettah Yaşar ve Şevket Kartal’ın akıbetleri soruldu. 
 
İHD Colemêrg şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz, hak kavramının evrensel değerlere dayandığını belirterek, kişinin ırkı, dili, dini, siyasi görüşü ve hayata bakış açısı gibi unsurların bireysel hak ve özgürlüklerin özü açısından bir ayrımı olmadığını kaydetti. 
 
Çapraz, Yaşar ve Kartal'ın hikayesini şöyle aktardı: “Fettah Yaşar 1994 yılında arkadaşı ile birlikte koyunlarını otlatmaya gittiği esnada Alekanan köyüne düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Ailelerin ilçe jandarmanın önünde toplanması üzerine her iki yurttaşın serbest bırakıldığını ileri sürüldü. Fettah Yaşar ve arkadaşı “örgüte yardım ettikleri” iddiasıyla gözaltına alındığı ve akabinde tehdit edilerek serbest bırakıldı. Yaşar ve Kartal’ın askerler tarafından tehdit edildikleri mahkeme kayıtlarına da geçti. Serbest bırakılan Fettan Yaşar ve arkadaşı sahipsiz kalan koyunlarına bakmak için aile bireyleri ile birlikte Alekanan köyüne, koyunların bulundu bölgeye gitti. Aile koyunlarını toplamaya giden Fettah yaşar ve arkadaşı Şevket Kartal’ın gittiği yöne doğru bir helikopterin gittiğini gördü ve akabinde silah sesleri gelmeye başladı. Köylüler olay yerine doğru gitmek istese de askerlerin engeli ile karşılaştı. Kurşunlanmış bedenleri ile her iki arkadaş Yaşar ve Kartal’ın cansız bedeni köy meydanına getirildi. Köy meydanına getirilen cenazeleri almak isteyen ailelere izin verilmedi. Fettah Yaşar ve Şevket Kartal’ın cansız bedeni onlarca insanın önünde panzerin arkasında bağlandı ve sürüklenerek çarşı merkezine doğru götürüldü. Cenazelere yapılan bu insanlığa aykırı işkence karşısında durmak isteyen insanlar ise darp edildi. Cenazeler tabura götürüldü. Bir insanlık ayıbının gerçekleştiği bu olayda cansız bedenler ailelere teslim edilmedi. İki kişinin cansız bedeni onları katleden askerler tarafından Bajêrge mezarlığında kefensiz ve dini vecibeler yerine getirilmeden defnedildi.
 
YAŞAR İÇİN ADALET
 
Yaşanan olay sonrası mahkeme kayıtlarına da geçen ifadelerde belirtildiği gibi bir görgü tanığı her iki cenazenin de kulakları kesik bir biçimde açılan çukura konulduğu ve üzerlerinin kapatıldığını kaydetti. Ailenin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı makamına yapmış olduğu başvuru ile bir soruşturma başladı. Tüm gerçekliklere ve tanıklıklara rağmen kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesi ile dosya Sümen altı edildi. Böylelikle insanlık tarihine kara leke olarak geçmesi gereken bu olay açısından tek bir kişi yargılanmadı, sorumlular ortaya çıkarılmadı. 1994 yılında Alekanan köyüne yapılan operasyon ile katledilen Fettah Yaşar ve arkadaşı için adalet talep ediyoruz.”
 
Açıklama oturma eylemiyle sona erdi.
 

Diğer başlıklar

16:17 Amed Barosu’nda aday sayısı 3’e çıktı
16:17 Aldar Xelil’den Federe Kurdistan seçimleri için açıklama
15:23 Wêranşar'da yerel yönetimlerin engelli politikaları tartışıldı
15:09 Şerife Muhammedi'nin cezası bozuldu
15:07 Bazarcix'ta kadın katliamlarına tepki
15:02 Hasta tutsak Onaran’ın özgürlüğünü istediler
14:35 Erdoğan'dan 'süreç' sorusuna yanıt
14:23 Amed Barosu Genel Kurulu: İmralı’ya yaklaşım Kürt sorununa yaklaşımdır
14:10 4 kentte kayıp eylemi
13:56 Amed'de KHK eylemi 106'ncı haftasında
13:53 Dîlok'ta anne ve 4 çocuğu katledildi
13:20 'Özgürlük' mitingi öncesi engel: Kendi imkanlarıyla yola çıktılar
13:05 Gözaltında katledilen 11 köylü için adalet talebi
12:59 Bakırhan'dan engellilere söz: Wan ve Mêrdîn'de de açılacak
12:35 Yayınevlerinden Gebze’deki hayvan katliamı protestosu
12:19 Almanya Bakanı Roth'dan DEM Parti’ye ziyaret
12:03 TIR şoförlerinden eylem
12:01 İstanbul’da 'özgürlük' mitingi coşkusu
11:43 Baroların genel kurulları başladı: Cezasızlık politikasına tepki
11:01 Tecrit Bülteni: 24 yıl 7 ay 28 gündür tecrit uygulanıyor
10:30 İran'da Kürtçe öğretmene hapis cezası
09:09 DEM Partili vekiller: Özgürlük için İstasyon Meydanı'nda olalım
09:08 Kadınlar Hevrîn Xelef'in mücadelesini sürdürüyor
09:07 Riha'dan 'özgürlük' mitingi çağrısı: En güçlü şekilde katılalım
09:06 Tutsak siyasetçilerin her adımı suç sayıldı
09:05 Ev baskınında darp: Görüntüleri tehditle sildirdiler
09:04 Katliamları protesto eden kadınlara polis şiddeti
09:02 Sağlık hakkı da tutsak!
09:02 DEDAŞ elektrik vermediği köyde 'kaçak' arıyor
09:00 12 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:40 Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı
11/10/2024
22:34 Amed’de trafik kazası: 3 ölü 2 yaralı
21:56 Açık Radyo’nun karasal yayını iptal edildi
21:44 Gebze'deki hayvan katliamı protesto edildi
21:39 Öğrencilerden yürüyüş: Katledilen kadınlar isyanımızdır
21:30 Psikolog Sağlam: Birinci önceliğimiz çocuğu dinlemek olmalı
21:09 Doktor Hikmet Kıvılcımlı için İzmir'de anma
21:03 KESK'li kadınlar, katliamlara karşı yürüdü
20:05 'MESEM programı iptal edilsin'
19:43 Fernas işçileri AKP’li Güler ile görüştü
19:33 Kız Çocukları Günü: Toplumsal cinsiyet eşitliği esas alınmalı
19:24 İstanbul’daki miting görüşmelerinde tecride karşı ortak mücadele vurgusu
19:16 Gözaltına alınan 77 yaşındaki kadın serbest bırakıldı
18:27 Riha'da Gezi Davası açıklaması: Biz kazanacağız
18:22 Kamu görevlilerin yargılandığı Hrant Dink davası görüldü
18:08 HDP' eski Mûş İl Eşbaşkanı Nergiz’e hapis cezası
18:04 DBP Dîlok Eşbaşkanı Özkan tutuklandı
17:57 Şahin Oğuz serbest bırakıldı
17:37 Weranşer Belediyesi’nden ‘engelli veri analizi’ çalışması
16:34 Ata: Çözüm İmralı’dadır, tecridi kaldırın
Tuncel: Barış ve çözüm İmralı’dan geçer
15:42 Ankara’dan ‘özgürlük mitingi’ çağrısı
15:31 Bakırhan: Yeni bir döneme giriyoruz, örgütlü olan kazanıyor
15:15 İstanbul’da 3 kişi tutuklandı
15:14 Her köy için bir veteriner teklifi
15:02 Bakanlıktan 'Pêşî Peya' yasağı yanıtı: Standartlara uygun değil!
15:00 AKP’li belediyeden hayvan katliamı
14:54 MKM sanatçısı Cengiz serbest bırakıldı
14:41 3 haber ve paylaşıma erişim engeli
14:28 Dünya Kız Çocukları Günü: Adil ve özgür bir dünya için mücadele sürecek
14:24 Mehmet Uzun mezarı başında anıldı
14:16 Maskeli saldırgan 3 kişiyi yaraladı
14:15 Şimşek'ten TÜİK sorularına TÜİK'li yanıt
14:13 'Özgürlük' mitingi çağrısı: 13 Ekim'de İstasyon Meydanı'ndayız
14:03 77 yaşındaki kadın sınırda gözaltına alındı
13:53 İHD: Tahliyeleri engelleyen İdare ve Gözlem Kurulları iptal edilsin
13:35 Wan direnişinde tutuklanan Orhan hakkında takipsizlik kararı
13:19 İlk duruşması görülen Akış: Konuşmalarım suç değil
13:08 Dîlok'ta işçilere saldırı: 3'ü ağır 8 yaralı
12:57 DFG'den gazeteci Andan için çağrı: Serbest bırakılsın
12:51 Gazeteci Verim, Erzincan Cezaevi'ne sevk edildi
12:46 Tedavisi yapılmayan hasta tutsak 40 gündür açlık grevinde
12:46 İHİK’e Abdullah Öcalan başvurusu: İşkence son bulmalı
12:24 Nobel Barış Ödülü nükleer karşıtı kuruluşa verildi
12:16 İstanbul 'özgürlük' mitingine hazır
11:38 Gazeteci Andan ve birçok kişi gözaltına alındı
11:28 Avukat Aktar: Cezalandırılan, Mızraklı'nın siyasi tavrıdır
11:05 Diyanet 70 milyon TL matbaaya harcadı
11:01 DEM Parti temkinli, Ankara'dan beklenen adımlar
10:46 Ailelerden İmralı’ya gitmek için başvuru
10:46 Edebiyatçılardan köşe yazısına erişim engeline tepki
10:44 GÖÇİZDER davasında materyallere dair rapor beklenecek
10:40 Kolombiya hükümeti ile ELN yeniden masaya oturacak
09:44 ÖÇAV ‘Savunma bizimle özgür’ şiarıyla seçimlere giriyor
09:10 Gazeteci Köylüoğlu: Seçimler yurtseverlik ve ihanet çizgisi arasında
09:08 Şirnex'te kaza: Çok sayıda hayvan öldü
09:08 13 Ekim çağrısı: Krizden çıkışın yolu özgürlükten geçer
09:07 Rojin Kabaiş’ten 15 gündür haber yok: İhmal ve şaibe var
09:06 Hasta tutsaklar ölümle yüz yüze: Ayrımcı yasa değişmeli
09:06 Ağız içi ve çıplak arama dayatmasıyla tedaviye engel
09:04 Çiftçi ve siyasetçilerin kooperatifinde yeni hasat dönemi
09:04 Tekeller karda, üretici zararda
09:00 11 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:29 Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 21 yaralı
08:24 3 bölge için gök gürültülü sağanak uyarısı
08:18 Öğrencilerden kadın cinayetlerine karşı yürüyüş
10/10/2024
23:47 Goran Hareketi'nden hükümetten çekilme kararı
23:11 Adana'da kadına saldırı
23:05 Werişe Muradî açlık grevine başladı
22:13 Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis'ten geçti
21:27 Botan’da miting çalışmaları: İmralı’nın kapıları açılsın
21:20 Kadınlardan iktidara: Faillere güç vermeyi bırakın
21:11 Wan’da ‘Rojîn li ku ye’ broşürleri dağıtıldı
21:03 Êlih Barosu’nun cinsel istismar dosyasını incelemesine savcılıktan engel
20:55 DEM Parti’den İstanbul’da ‘Özgürlük Mitingi’ seferberliği
20:30 DEM Parti ve DBP Dîlok eşbaşkanları gözaltına alındı
19:11 Kabaiş'in başörtüsü belediye ekiplerince kıyıda bulundu
19:02 Kadıköy’de 10 Ekim anması: Ambulans yerine toma gönderenleri unutmayacağız
18:33 Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısına gözaltı
17:57 İspanya Senatosu’na Abdullah Öcalan önergesi
17:47 İdam cezas geri alınmazsa Şerife Muhammedi için açlık grevine başlayacaklar
17:20 Amed'de miting çalışması: Seferberlik ruhuyla mitinge katılalım
17:06 Hezex’te kaybolan iki çocuk bulundu
17:02 Helim Omerî ve Azad Bedran serbest bırakıldı
17:00 Yerlikaya Rojin Kabaiş’in başörtüsünün bulunduğunu duyurdu
16:31 Yeni Yaşam’a yönelik tehdit ve saldırı protesto edildi
16:20 Fernas İşçileri hakları için çıplak ayakla yürüdü
15:54 JINNEWS Muhabiri Önver ifade verdi
15:35 Gazeteci Özkaptan'a 1 yıl 6 ay ceza
15:21 Cezası onanan İHD yöneticisi Onaran cezaevine girdi
14:53 Cezası onanan Mızraklı: Diz çökmedim, size dert olsun
14:47 MEBYA-DER yöneticileri kaza yaptı
14:44 Güney Kürdistan Kadın Cephesi: Seçimde toprağını satanlara karşı duruş sergilenmeli
14:41 13 Ekim çalışmaları sürüyor: Amed'de olacağız
14:39 Beyoğlu Belediyesi önünde patlama
14:02 UNICEF: 370 milyondan fazla kız çocuğu cinsel saldırıya uğruyor
13:44 MKM sanatçısı Cengiz gözaltına alındı
13:44 Federe Kurdistan'da seçim takvimi tamamlandı
13:42 Polatlı’daki kadın cinayeti Meclis gündeminde
13:18 Katledilenler unutulmadı: Anıları mücadelemizi aydınlatıyor
12:47 Yeni Yaşam'a engel
12:41 Vali tacizi görmedi
12:41 Şirnex’li şoförler Zaxo’daki kazada öldü
12:15 Partiler uzlaştı: Kadın cinayetleri için komisyon kurulacak
12:10 Çocuğa tacizde bulunan fail tutuklandı
12:09 3 genç gözaltına alındı
12:02 Antalya Cezaevi’nde ayakta sayım ve pişmanlık dayatması
11:52 Wan’da sanat atölyesi düzenlendi
11:38 Amed Barosu'ndan Kürt sorununa çözüm raporu
11:34 İnşaat İşçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı
11:33 Avukatlardan Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
11:29 Qileban'da orman kıyımı
11:27 Kocaeli'nde halk otobüsünde bir kişi öldürüldü
11:15 Gar Katliamı'na giden süreç kimler tarafından nasıl örüldü?
11:14 Gazeteci Ertaş'a 1 yıl 3 ay ceza
10:56 TÜİK: Genç işsizlik arttı
10:54 'Özgürlük' kampanyası 1 yılını doldurdu
10:40 Hezex’te Kur'an kursunda kalan 2 çocuk 3 gündür kayıp
10:30 Îdir’dan tepki: Baskılar karşısında geri adım atmayacağız
10:18 DEM Parti'den Îdir tepkisi: Diz çöktüremeyeceksiniz
10:15 Kadınlar 'özgürlük' mitingi için çalmadık kapı bırakmıyor