Kadınlar alanlara çıktı: Katleden ve aklayanlardan hesap soracağız

img
HABER MERKEZİ – Birçok kentte alanlara çıkan kadınlar, “Katleden, koruyandan ve aklayandan hesap soracağız. Her birimiz için özgür bir yaşam kurana dek mücadelemizi büyüteceğiz” dedi. 
 
Taksim’de serbest bırakılan tecavüz faillerine ve İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in vahşice katledilmesine karşı birçok ilde kadınlar alanlara çıktı. 
 
WAN 
 
Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde yapılan basın açıklamasında Wan’daki birçok kadın kurum ve kuruluşu katıldı. Wan’ın Cumhuriyet Caddesinde bulunan Sanat Sokağında yapılan açıklamada, “Emê qirkirina jinan rawestînin û jiyana nû ava bikin” pankartı, “Cezasızlığa karşı isyandayız, alanlardayız”, “Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir failleri bellidir” ve “Nerede erkek, devlet, aile şiddeti varsa karşısında jin jiyan azadî” dövizleri açıldı. Açıklama boyunca sık sık, “Jin jiyan azadî” ve “Erkek devlet koruyor” sloganları atıldı. 
 
Konuya ilişkin açıklamayı yapan TJA Aktivisti Gülistan Akdağ, mevcut iktidarın, “Kadınlara karşı şiddete sıfır tolerans” açıklamalarıyla ülkeyi kadınlar için güvenilmez bir hale getirdiğini belirten Akdağ, iktidarın kadınlara yönelik bir suçu ile karşı karşıya olduklarını ve her yeni güne kadın katliamlarıyla uyandıklarını belirtti. 4 Ekim’de İstanbul’da uyuşturucu bağımlısı fail Semih çelik, İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil’i vahşice katledildiğini hatırlatan Akdağ, “İstanbul’un ortasında yarım saat arayla iki kadın katledilmiştir. Katledilen kadınların bedenlerine işkence yapan zihniyetin örgütlenmiş cesaretlendirilmiş olduğunu biliyoruz. Kamuoyunda ‘yeterince ilgi çekmişse’ sosyal medyada tepkiler yükseldikçe sorumluluk hatırlayan kolluk ve yargı bu cesaretlendirmenin sorumlusudur” dedi. 
 
‘BU ŞİDDETİN ADI KADIN KIRIMDIR’
 
AKP hükümetinin 22 yıldır kadın düşmanlığı üzerine politikalar kurduğunu söyleyen Akdağ, kadınların kahkahasına, kaç çocuk yapacağına kadar müdahale eden AKP dönemi boyunca her yıl yüzlerce kadının katledildiğini vurguladı. AKP iktidarının, kadın kazanımlarına el koyarak, kadın aktivistleri tutuklayarak, failleri aklayarak, adli suçlara af çıkararak, ailecilik politikalarını teşvik ederek katliamlara davetiye çıkardığını ifade eden Akdağ, “Devletin politikaları kadın katillerini açıkça cesaretlendiriyor ve şiddeti teşvik ediyor, ağırlaştırıyor, yaygınlaştırıyor. Kadın cinayetleri politiktir diyerek yıllardır sokaklarda sorumlulukların yerine getirilmesi için mücadele ediyoruz. Günde en az üç kadının öldürüldüğü, bir o kadar şüpheli ölüm ve yeterince soruşturulmayan intiharla kadınların yaşamdan koparıldığı bu şiddetin adı kadın kırımıdır” ifadelerini kullandı.
 
‘MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’
 
İktidarın failleri koruyup cezasızlık politikalarıyla ödüllendirdiğini belirten Akdağ, “Bizleri hapsetmek istediğiniz yaşamları yaşamayı reddediyoruz. Bizleri sokakları güvensiz göstererek failleri serbest bırakarak evlere mecbur hale getirmeye çalışıyorsunuz” dedi. Tüm inanç ve cesaretleriyle bir kadın daha eksilmemek için sokaklarda olacaklarını söyleyen Akdağ, şöyle devam etti: “Katledenden, koruyandan ve aklayandan hesap soracağız. Biliyoruz, sokaklarında katledilmediğimiz yurtlarında istismar edilmediğiniz, iş yerlerinde ve ailelerinde sömürülmediğimiz, eşit, özgür, şiddetsiz ve sömürüsüz bir yaşamı yaratabileceğimizi biliyoruz. Her birimiz için özgür bir yaşam kurana dek mücadelemizi büyüteceğiz.”
 
Yüzlerce kadın açıklamanın ardından “Bijî têkoşîna jinan”, “Jin jiyan azadî”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Kadın cinayetleri politiktir” ve “Korkmuyoruz, susmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş açıklamanın yapıldığı Sanat Sokağından DEM Parti Rêya Armûşê merkez ilçe örgütü binasının bulunduğu alana kadar sürdü. 
 
MERSİN
 
Mersin Kadın Platformu, Koşumaku sokağından Özgecan Aslan Medyanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı platform adına Fatoş Sarıkaya, kadın cinayetlerine tepki göstererek, “Öfkeliyiz, isyandayız, bu cinayet mahalli ülkede güvende değiliz” dedi. İktidarın kadın katliamlarındaki payına dikkat çekerek, “Mücadelemiz özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, kampüslerden tacizcileri, katilleri yok edeceğimiz, erkek devletinizi alaşağı edeceğimiz güne kadar sürecek” diye belirtti. 
 
‘24 SAATTE 4 KADIN KATLEDİLDİ’
 
Halide Türkoğlu, son 24 saatte 4 kadın katledildiğini ve katliamların giderek devam ettiğini belirterek, AKP iktidarının politikalarından kaynaklı kadınların haklarının gasp edildiğini, yaşamlarının ellerinden alındığını, her alanda katledildiklerini söyledi. İktidarın kadın katliamlarına karşı “Vahim durum” açıklamasına dikkat çeken Türkoğlu, “Sıfır tolerans tanıyacağız diyorlar. Sanki 22 yıldır iktidar olanlar onlar değilmiş, sanki 22 yıldır kadın kırımını getiren onlar değilmiş gibi bu açıklamaları yapıyorlar. Biz biliyoruz, buradan tekrardan teşhir ederken isyanımızla teşhir ediyoruz. Biz bu politikalara geçit vermeyeceğiz, kadınları katledenlere itaat etmeyeceğiz, geçit vermeyeceğiz. Faillerinin kim olduğunu da biliyoruz. Bir yandan erkekler öldürüyor, öldürmeyi kendinde hak olarak görüyor, diğer yandan bu hakkı onlara tanıyan devletin kendisi” diye belirtti. 
 
ADANA 
 
Adana Kadın Platformu ise Seyhan Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Sıradaki biz mi olacağız?" diye soran kadınlar, erkek şiddetine karşı örgütlü mücadelenin önemini vurguladı. Basın açıklamasını okuyan Emine Esmer,  Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum” feryadını anımsatarak kadınların can güvenliğinin sağlanamadığını ve faillerin cezasız bırakıldığını vurguladı. Esmer, konuşmasında Dersim'de 2020'de kaybolan Gülistan Doku'nun hala bulunamadığını ve Wan’da 7 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in akıbetinin belirsizliğini koruduğunu hatırlattı. 
 
İZMİR 
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İzmir Kadın Platformu, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Her yer suç mahalli, faillerden hesap soruyoruz" pankartı açılan açıklamada, "Kadının direnişi kadının mirasıdır", "Bakanlık aç gözünü kadınlar burada öldürüldü" ve "Biz yazdık, biz uygulatacağız 6284" dövizleri ve katledilen kadınların fotoğrafları taşındı. 
 
İzmir Kadın Meclisi Sözcüsü Tülin Osmanoğlu, tacizin ve tecavüzün artmasının tesadüf olmadığını söyledi. İstanbul'da kadınların katledildiği anda bakanlığın kadınların nasıl doğum yapması gerektiğine dair video yayınladığını belirten Osmanoğlu, "Sizin işiniz kadınların nasıl yapması gerektiğini söylemek değil. O kadının kendi özgür iradende olan bir şey. Bu hakkı kendinizde bulamazsınız. Sizin işiniz kadın cinayetini durdurmak, çocuk istismarını önlemek, tacizi, tecavüzü durdurmaktır" dedi. 
 
‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’
 
Ardından aynı yerde İzmir Kadın Platformu da bir açıklama yaptı. “Her yer suç mahalli. Faillerden hesap soracağız” yazılı pankart taşınırken sık sık “Jin jiyan azadî”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak” ve “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamaya DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk da katıldı. Burada konuşan platform adına konuşan Münevver Yalınız, "Bu ülkede kadınlar özgürce var olana kadar, bütün tacizciler, katiller ve işkenceciler hak ettikleri cezayı alana kadar kız kardeşlerimizle omuz omuza el ele mücadeleye devam edeceğiz. Tek bir adım bile geri adım atmayacağız. Her yer kadınlar için suç mahalliyken, erkek şiddetini teşvik eden iktidardan korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz. Bütün faillerden hesap sormaya, bu kadın düşmanı politikalar ve eril adalet mekanizması yok olana kadar meydanlarda olmaya, sesimizi yükseltmeye, dayanışmaya devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız" diye konuştu. 
 
İSTANBUL
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Edirnekapı semtinde protesto eylemi gerçekleştirdi. Her kesimden yüzlerce kadının katılım sağladığı eylemde, “Cezasızlığa son vereceğiz, tacizi, cinayeti durduracağız” pankartını açılarak, “Jin jiyan azadî”, “Bakanlık aç gözünü kadınlar burada öldürüldü”, “Hükümetiniz katildir”, “Şikayetçi olmayan kadınların sesiyiz”, “Sen ben biz birbirimizin çaresiyiz”, “Ya kardeşin olsaydı İkbal”, “Kadın direnişi kadına mirastır”, “Umutsuzluğa kapılırsan bu kalabalığı hatırla” dövizleri ile katledilen kadınların fotoğrafları taşındı.
 
Eylemde sık sık, “Failler cezasız kalmayacak”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadınlar yaşasın 6284 uygulansın”, “Katil devlet hesap verecek”, “Failler cezasız kalmayacak”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları atıldı.
 
Eylemde Genç Feministler Federasyonu adına söz alan Güneş Fadime Akşahin,  kadınların eril zihniyet sonucu katledildiğini söyledi. Akşahin, AKP- MHP iktidarının faillere cesaret verdiğini belirterek şunları ekledi:  “Bu topluma kadınlara adalet sarayı değil, kelimenin gerçek anlamıyla adalet gerek. Bu meydanlarda kaç kere buluştuk 6284’ü uygulayın dedik. Siz ne yaptınız koca bir hiç. Siz bu ülkenin kadınları için ne yaptınız kadınların haklarına saldırmaktan aile aile diye konuşmaktan başka hiçbir şey yapmadınız. Kimsenin bu saatten sonra sizin üzgün olmanıza da  ihtiyacı yok taziye mesajları göndermenize de gerek yok. Sizin esas göreviniz kadınların esas ihtiyacı olan şey 6284’ü şiddet ortaya çıkmadan önce uygulamaktır. Kadınlara lazım olan şey aile değil eşitliktir elbette.  İstanbul ilinde diğer illerde kadın cinayetleri ile ilgili eylemler yapıyoruz elbette öldürülen kadın kardeşlerimizin arkasından çok öfkeliyiz. Kimse vazgeçeceğimizi sanmasın ant olsun kadın cinayetlerini durduracağız” dedi. 
 
‘BU ÜLKEDE ADALET YOK’
 
Ardından söz alan KCDP temsilcisi Nuran Karahan, Türkiye de her güne kadın katliamları haberleriyle uyandıklarını belirterek, “Gitmediğimiz ilçe, mahalle, sokak kalmadı” dedi. Emekçi Hareket Partisi Sözcüsü (EHP) Özge Akman ise “Bu ülkede adalet yok. Bu ülkede bakanlar yok.  Bu ülkede kadınlar için kadınları düşünen tek iktidar yetkilisi yok. Bunu herkes böyle bilecek. Bu coğrafyada korkunç düzeyde kadınlar öldürülüyor. Bu kadınlar doğal afetle ölmüyorlar bu kadınlar erkekler tarafından öldürülüyorlar. Biz bunu 2010 yılından bu yana anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Bu kadar yıl boyunca bu günün bakanları gibi nice bakanlar geldi geçti bir tanesi kadınlar için  bir adım atmadı. Biz kadınlar da durmadan bu coğrafyada mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Eylem sloganlarla son buldu.
 
ANKARA
 
Ankara Kadın Platformu, Sakarya Caddesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Kadınlar, “Artık yeter öfkeliyiz! Erkek şiddetinin bahanesi olamaz. Hasta, cani, sapık değil ;devletin önlemediği bir erkek daha” yazılı pankart ile yürüdü. Yürüyüşte, “İkbal Uzuner isyanımızdır”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Biji yekitiya jinan”, “Jin jiyan azadî” sloganlarını attı.  Kadınlar çeşitli ifadelerin yer aldığı dövizler ile devlete de tepki gösterdi. 
 
‘DEVLET ÖNLEM ALMIYOR’
 
Uzun bir süre yürüyen kadınlar, yürüyüşünü Sakarya Caddesi’nde bulunan Çankaya Belediyesi önünde bitirdi. Kadın Meclisi çağrısı ile bir araya gelen kadınlar da  Ankara Kadın Platformu'na katıldı. Platform adına söz alan Melike Büyük, devlet ve erkek  şiddetinin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Büyük, devletin bu şiddetinin son bulması için herhangi bir önlem de almadığını ifade etti. “ Şiddetten korunmak isteyen kadınların isyanını görmeyen kolluk güçleri, kadınların şiddet karşıtı her eyleminde engellemek için kadınlardan önce alanlarda olmaktadır.  Devlet yargısıyla kolluğuyla şiddet mağdurlarının beyanlarına göre değil, sosyal medya tepkilerine göre adaleti sağlamaktadır. Şiddet gören kadınlar sesini duyurmak için karakollara değil sosyal medyaya başvurmaktadır. Karakollardan faillerin elini kolunu sallayarak çıktığını, çıktığı gibi kadınları katletmeye devam ettiklerini biliyoruz” diye kaydetti. Şiddet ve katliamlara bahane üretildiğine işaret eden Büyük, “Şiddetinizin kaynağı erkek egemenliğinizi koruma ve aklama çabalarınızdır. Arkasına saklandığınız gerekçeler değil. Erkek şiddetini muğlaklaştırmak için algı operasyonları ile faillerin ırkını ya da mültecilik konumunu öne çıkarmak kadına yönelik şiddeti engellemez” dedi.
 
‘ERKEK KATLEDİYOR, DEVLET KORUYOR’
 
Büyük, sözlerini şöyle noktaladı: “Sizin iktidarınızda Gülistan doku kayboldu, sizin iktidarınızda Narin katledildi, 27 Eylül’den bu yana  kayıp olan Rojin Kabaiş’ten halen ses yok. Artık Yeter! Yıllardır kadınlar bu sokaklarda mücadele ediyor. Bir kadın daha eksilmemek için ülkenin her yerinde kadınlar isyan ediyor. Gücümüzü bu dayanışmadan bu isyandan alıyoruz. Kadınlara güvenli eşit bir yaşamı kadınlar kuracak. Kadınlarla kuracaksınız. Kadın dayanışmasıyla umut ve inançla birlikte kuracağız. Sokaklarında katledilmediğimiz, iş yerlerinde sömürülmediğimiz, aileciliğin duvarlarına mahkum olmadığımız özgür bir yaşamı hep birlikte kuracağız. İkbalin Ayşegülün , Sonay’ın daha nicesinin hesabını sorarak mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz.”
 
 

Diğer başlıklar

05/10/2024
23:24 İsrail, İran saldırısında iki üssün vurulduğunu açıkladı
23:20 Berlin’de Kürt derneğine baskın
22:17 Hunergeha Welat’ın ‘Pejna Ba’ çalışması yayında
22:07 Yüzlerce kadın Taksim’den seslendi: Erkek vuruyor devlet koruyor
21:32 Özgürlük mitingine çağrı: Toplumsal barış için tecrit kırılmalı
21:20 Amed Surfest Festivali’nde coşkulu final
20:53 Kadınlar alanlara çıktı: Katleden ve aklayanlardan hesap soracağız
20:10 İstanbul ve İzmir'de İsrail karşıtı yürüyüş
18:42 'Özgürlüğe ses ver' eylemi: Komplocular kaybedecek
18:02 Kayıp olan 85 yaşındaki yurttaşın cansız bedenine ulaşıldı
17:52 Müzisyen Aranjörü Kılagöz: Kürt sanatı her zaman direndi
17:07 İzmir'de Avesta Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği açıldı
16:48 Kültür politikaları ve sansürün boyutları tartışıldı
16:33 Sûr'da uzman çavuş evli olduğu kadını katletti
16:17 Lübnan'dan göç edenler Serêkaniyê Kampı’na yerleştirildi
14:53 TTB, Agirî’de temsilcilik açtı
14:44 3 kentte ortak çağrı: Hasta tutsaklar tahliye edilsin
14:25 Emekçilerin işe iade talepli eylemi sürüyor
13:56 ‘Dillerin özgürlüğü için 13 Ekim mitingine katılacağız'
13:52 MKG: Eylül'de 2 kadın gazeteci gözaltına alındı
13:28 Kayıp yakınları: İki elimiz yakanızda
12:57 29 yıl önce gözaltında kaybettirilen Tekin’in akıbeti soruldu
12:36 İran Dışişleri Bakanı'ndan Şam'a ziyaret
12:22 Katledilen kadınların cenazeleri ATK’den alındı
11:50 Meclis 8 Ekim’de toplanacak
11:04 Nergis Muhammedî’nin tedavisine engel
11:01 Hasta tutsak gazeteci 28 gündür ilaç almayı reddediyor
10:39 ‘Sansür ve otosansür’ buluşması: Filmlere müdahale var
10:34 Gazeteci Zerai: İsrail, İran’ın nükleer altyapısını hedef almaya zemin hazırlıyor
09:41 Kabaiş 9 gündür kayıp: Aramalar gölde yoğunlaştı
09:07 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' talepli yeni eylem ve etkinlikler
09:06 Elkê yaylalarında kış hazırlığı
09:05 Salih Müslim: Adana Mutabakatı genişletilmek isteniyor
09:04 Hukukçu Güneş: 'Umut hakkı' için herkes cesur olmalı
09:03 Merakını sanatla buluşturdu
09:02 Barış Anneleri: Onurlu barış için özgürlükte ısrarcıyız
09:00 05 EKİM 2024 GÜNDEMİ
04/10/2024
22:55 Amed'de sokak sokak özgürlük mitingine davet
22:49 Nagihan Akarsel, katledildiği yerde anıldı
21:38 Fernas işçilerinin direnişi devam ediyor
21:31 Wan’da öğretmenler günü kutlaması
21:28 Tuncel: Nagihan’ın kalemini kaldıracak özgür basın emekçileri var
20:29 ‘Özgürlük okumaları’: Mitinge güçlü katılalım
19:33 Amediyê'nin dağlık bölgeleri bombalandı
19:27 Akarsel için birçok kentte anma: Milyonlara öncülük etti
19:14 İHD: Barış hakkını her şart altında savunacağız
19:03 Gazeteciler 8 aydır ev hapsinde: Tedbir cezaya dönüştü
18:59 7 korucu operasyona katılmayı reddetti
18:54 Diyabet hastası 65 yaşındaki çift tutuklandı
18:48 Wan'da ‘Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Araştırma Merkezi’ projesi
18:37 ‘Jineolojiyi yaygınlaştırarak Nagihan’ın mücadelesine sahip çıkacağız’
18:25 DEM Parti yöneticisini katleden Babat yine savunma yapmadı
17:59 Deşta Sarısu’da yangın çıktı
17:53 İstanbul'da iki kadın katledildi
17:50 HDP'li eşbaşkanlar tahliye edilmedi
16:41 Elkê'de yangın
16:34 Akademisyen Üstün'e 'Özgür Gündem'le dayanışma cezası
15:41 Bayındır: Kuday'ın vasiyetine sahip çıkacağız
15:39 Akarsel mezarı başında anıldı: Mücadelesini büyüteceğiz
15:11 Kar’ı katleden Demirhan 3 ay sonra tutuklandı
14:57 İspanya’da işçiler Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak
14:50 DEM Parti ve TJA’dan kayıp Kabaiş'in ailesine ziyaret
14:49 DEM Parti yöneticilerine gözaltı
14:38 Kanser hastası tutsak tedavisi tamamlanmadan cezaevine geri götürüldü
14:17 Ev hapsindeki gazeteciler soruşturmasında 1 takipsizlik
14:10 Yüzlerce avukat AYM önünde: İmralı'daki ihlale karşı sorumluluğunu yerine getir
13:39 30 yıllık tutsak Amed'de zılgıtlarla karşılandı
13:14 Lübnan: İsrail saldırılarla kaçan sivillerin kullandığı yolu kapattı
13:13 Arhavi'de 200 metre arayla HES
13:12 Cumartesi Anneleri’nin eylemine beraat
13:07 Beyin erimesi yaşayan hasta tutsağın tedavisi engelleniyor
12:45 ‘Ömür boyu hapis' için verilen kanun teklifinin akıbetini sordu
12:43 Emekli polis aracında ölü bulundu
11:53 Ailelerden İmralı başvurusu
11:31 DEM Parti'den eğitimcilere asimilasyona karşı çıkma çağrısı
11:23 20 yıllık işletme ‘kamu kurumu istiyor’ gerekçesiyle müftülüğe devredildi
11:20 Çanakkale'de 3 kişi gözaltına alındı
11:18 Hasta tutsak Dayan'ın infazı 6 ay ertelendi
11:16 Plazo De Mayo Anneleri’nden tecrit tepkisi
11:15 Rojhilat'taki yangını halk söndürdü
11:14 Mahkemelerin 'suça' karar veremediği eşbaşkanların davası başladı
10:32 Elbak’ta yasak ilanı ardından operasyon
10:31 Ağır hastalıkları olan Gemicioğlu'nun cezaevine giriş işlemi ambulansta yapıldı
10:28 Nagihan’ın ‘anlam’ yolculuğu: Kadının ruhunu açığa çıkartmak istiyordu
10:10 Amed sokaklarından ‘özgürlük mitingine’ çağrı
10:02 Lübnanlı gazeteci: Türkiye’nin bölgeye yönelik hiçbir hamlesi tutmadı
09:39 Kuday, son nefesine kadar direnmekten vazgeçmedi
09:36 Akademide mobing ve baskı: Polis eşliğinden üniversiteden çıkarıldı
09:33 Örgütlenme seferberliğine katılım çağrısı
09:26 ‘Kuday’ın tahliye edilmeyerek ölüme terk edilmesi idamdır'
09:09 ‘Özgürlük mitingi’ne çağrı: Kürt sorunun çözümü için Amed’de olalım
09:08 Qers'te sağlık tehlikede
09:07 Keskin: Komplo süreci baştan ele alınıp, çözüm için çaba gösterilmeli
09:05 ‘Nagihan geçtiği her yerde iz bıraktı’
09:04 Her biri farklı bir halktan: Abdullah Öcalan'ın fikirleri buluşturdu
09:03 Yoleri: ‘Umut hakkı’ için güçlü bir muhalefete ihtiyaç var
09:03 Tekik: Özgürlük ve adalet isteyenleri Amed’e bekliyoruz
09:00 04 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:08 Adana sokakları Abdullah Öcalan fotoğraflarıyla donatıldı
03/10/2024
23:26 İsrail: Beyrut’ta 15 noktaya saldırdık
22:16 Helene Kasırgası’nda 200 kişi hayatını kaybetti
21:34 Eski uzman çavuşun yargılandığı duruşmada kadın örgütlerine engel
21:22 Serêkanîye'de gözaltına alınanlar serbest
21:07 Qamişlo-Amûdê yolunda araca saldırı: 2 kişi katledildi
19:50 Buldan’dan ‘özgürlük’ mitingine çağrı: Gündemimiz tecrit
19:24 Vartinis’te katledilenler anıldı
19:15 İsrail’in saldırıları protesto edildi: Tek çözüm kalıcı barış
19:03 Agirî’de bir yurttaş gözaltına alındı
18:04 ‘Jin jiyan azadî felsefesinin gücüyle Amed’de olacağız’
17:32 Kabaiş hala bulunamadı
17:23 JINNEWS muhabiri Avcı hakkında dava açıldı
17:17 BES-AR: Kamu emekçilerinin yıllık enflasyonu yüzde 76
17:14 DEM Parti milletvekilleri: Kuday’ın faili devlettir
17:07 Kumaş fabrikasında yangın çıktı
16:47 Şemrex’te Kadın Kültür Sanat Festivali düzenlenecek
16:38 JINKART başvuruları başlıyor
16:28 DİAYDER davası son savunmalar için ertelendi
16:25 Komisyondan seçim güvenliği açıklaması
16:19 Oluç: TÜİK iktidarın veri manipülasyon merkezi oldu
16:12 ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi: Planlanmış bir cinayettir
15:49 AYM: TİS taleplerinin engellenmesi hak ihlalidir
15:40 'KCK Basın Davası' ertelendi
15:22 Avukatlar Öner ve Hezer beraat etti
15:05 AYM Kuday’ın tahliye başvurusunu reddetmiş!
14:44 Gundikê Melê'de 'tamtamûk' sofrası
14:27 Birçok kentte TÜİK protestosu: Enflasyonu gizleme
14:15 Cezaevinde 'intihar' girişimi iddiası
14:11 HDP’ye saldırı davasında ceza talebi
14:05 31 yıllık tutsağa kitlesel ziyaret
14:00 Cizîr'de İYİ Parti yönetimi istifa etti
13:43 30 yıl 6 ay aradan sonra özgürlüğüne kavuştu
13:06 MGK toplantısı öncesi Erdoğan ve Bahçeli görüşecek
13:03 İSİG: Eylül'de 152 işçi hayatını kaybetti
12:58 Basın örgütlerinden Bahçeliye tepki: Sürecin takipçisi olacağız
12:36 Cengiz Holding'in 'ikna toplantısı' protesto edildi
12:35 Hacı Lokman Birlik mezarı başında anıldı
12:13 Mehmet Emin Aktar beraat etti
12:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT üzerine düşeni yapmaktan kaçınıyor
12:01 Karabulut'u katleden Garipoğlu'nun mezarı açıldı
11:49 Kuday kitlesel uğurlandı: Sözünün takipçisi olacağız
11:41 Baronun müşteki talebi kabul edildi
11:39 Vartinis Katliamı için Meclis komisyonu kurulması talebi
11:38 Serêkaniye’de 1'i çocuk 2 gözaltı
11:18 Avukatlardan Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
11:05 KYK yurdunda şüpheli ölüm
10:39 Gazeteci Ûrmiye: İran ağır bir cenderenin içinde
10:32 ENAG ve TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
10:13 DFG'nin Eylül raporu: 5 gözaltı, 2 tutuklama, 6 dava
10:10 Aynı aileden 7'si çocuk 9 kişi katledilmişti: Failler cezalandırılmadı
10:07 Dilan Yıldırım’ın ailesi: Bu intihar değil, cinayettir