Narin için eylem: Çuvala bir çocuğu yaşatamayan düzeni sığdırdınız

img
İSTANBUL- ESP ve SKM üyeleri, Narin Güran'ın öldürülmesini "çuvalla" protesto ederek, "Bu çuvalın içerisine bir çocuğu yaşatamayan bir düzeni sığdırdınız" dedi. 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 günün ardından çuval içinde cenazesi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesini protesto etti. İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde gerçekleşen protesto eyleminde, "Narin'in katili AKP iktidarıdır hesabını soracağız" pankartı açıldı, "Narin’in hesabı sorulacak", "Koruma, aklama, yargıla", "Narin için adalet, herkes için adalet" sloganları atıldı.
 
'ÇUVALA ÇOCUĞU YAŞATAMAYAN DÜZENİ SIĞDIRDINIZ'
 
ESP üyesi Gamze Toprak, Narin Güran'ın cansız bedeninin konulduğu çuvalı temsilen beraberinde getirdiği çuvala işaret ederek, "Bu çuvalın içerisinde ne sığdırdınız biliyor musunuz? Bu çuvalın içerisine 25 kiloluk bir canı sığdırdınız. Bu çuvalın içerisine kutsal aile dediğiniz için gülen bir yüzü ve parlayan bir yüzü sığdırdınız. Bu çuvalın içerisine bir çocuğu yaşatamayan bir düzeni sığdırdınız. Sizin AKP iktidarında bulunduğunuz süre boyunca kaybettiğiniz kız çocukların hesabını sormak için geldik buraya. AKP iktidarının kurumlarından kan sızıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden kan sızıyor. Hizbulkontra'yı soktuğunuz Meclis’lerden kan sızıyor. Biz o kanı biliyor ve kanlar dökülmesin ve bir çocuğun daha yaşam umudu yeşersin diye nice mücadeleler verdik" ifadelerini kullandı.
 
'ŞEF TİPİ AİLE MODELİNİZ SESSİZ KALDI'
 
Ardından konuşan ESP üyesi Erol Tunç da iktidarın “Kutsal aile” diyerek kadınları içine hapsettiği aile yapısının “Narin'e ne oldu”, sorusu karşısında günlerce sessiz kaldığını ve yayın yasaklarıyla gerçeklerin halktan gizlenmek istediğini söyledi. 
 
Tunç, “Narin’in ailesinin sessizliği kızlarını bulmak istememelerinden değil AKP ile ilişkilerinden, HÜDA PAR diye bugün kendisini meşrulaştırmaya çalışan Hizbulkontra ile ilişkilerinden ileri geliyor" diye konuştu.
 
HİZBULLAH’IN SUÇLARI HATIRLATILDI 
 
AKP'li Galip Ensarioğlu’nun bir TV programında, "Bizlerin de bilip söylememesi gereken şeyler var. Aile bizim dostumuzdur" sözleriyle HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Vedat Turgut'un "Bunlar bizim kültürümüz değil, Amerika'nın, İsrail'in kültürüdür" yönündeki sözlerini hatırlatan Tunç, "Bizler devrimci sosyalistler olarak AKP'nin de HÜDA PAR isimli Hizbulkontracıların da kültürünü iyi biliyoruz. Onların kültürü sokak ortasında çocukları polis kurşunlarıyla, panzerleriyle katletmektir. Onların kültürü kadın hareketinin bilinen isimlerinden Konca Kuriş'e 52 gün domuz bağı işkencesi yaparak, vücudunun çeşitli organlarını kesip betona gömerek katletmektir. O tarih yeniden canlandırılmak istenmektedir" şeklinde konuştu. 
 
Artan kadın ve çocuk ölümlerinin temel nedeninin devlet aklı ve cezasızlık politikaları olduğunu söyleyen Tunç, katillerden hesap sormak için herkesi ortak mücadele etmeye çağırdı.