Ömer Öcalan: Dilimize de önderimize de sahip çıkacağız

RIHA - Serêkaniyê'de parti kongresinde konuşan DEM Partili Ömer Öcalan, "Dilimize de önderimize de her yerde sahip çıkacağız” dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha’nın Serêkaniyê ilçesinde birinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye DEM Parti Riha milletvekilleri Ömer Öcalan ve Dilan Kunt Ayan'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. DEM Partili Ayan, “Barışın yolu İmralı’dır, muhatabı da Sayın Öcalan’dır. Tekrardan çözüm masasına oturulmalı ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanarak muhatap alınmalıdır” dedi. 
 
'NET OLACAĞIZ’
 
DEM Parti Riha Milletvekili Öcalan, “Önderliğimize karşı yürütülen politikalara karşı net olacağız. Hareketimize, kadın paradigmasına ve Demokratik Modernite paradigmamıza karşı yürütülen politikalara karşı da net olacağız. Kürtlere yoz, rezil ve ahlaksız bir yaşam dayatılıyor” dedi. Yaşanan sürece karşı örgütlenmenin çok elzem olduğunu belirten Öcalan, “Bu saldırılara karşı mücadele vermek elzemdir. Evlerimizi okul yapmalıyız. Kürt basınını takip edin, hareketinizi takip edin, DEM Partiyi takip edin. Bakın Narin cinayetine dair gizlilik getirildi. Bu bile bir manaya geliyor. Serêkanîyê’nin durumuna gelirsek, burada bir arada demokratik bir şekilde yaşayan bir halk gerçekliği var. Rojava’daki gibi. Bakın Rojava’da her milletin, kimliğin ve inancın bir statüsü var. Paradigmamız bu anlamda çok kutlu bir yerde duruyor. Bu yüzden Gre-Sipî ve Serêkanîyê’ye saldırıldı. Kürtler statüsüz kalsın, kimlikleri ve varlıkları silinsin istiyorlar. Yaşam alanlarımızın bu sebeple örgütlenme alanı olmasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Biz kimseye düşman değiliz, haklarımızı istiyoruz. Biz Arapça, Türkçe yasaklansın demiyoruz” dedi. 
 
Yaşanan sürecin tıkanmasının en önemli sebebinin İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit olduğunu vurgulayan Öcalan, “Dilimize de Önderimize de her yerde sahip çıkacağız” diye belirtti.  
 
Konuşmalar sonrası salondan “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları yükseldi. 
 
Faaliyet ve mali raporlarının açıklanmasının ardından Hacı Arak ve Pervin Özer eşbaşkanlığa seçildi.