Polisten eylemdeki işçilere tehdit: Çocuklarınız iş bulamaz

img

İSTANBUL- Polis, sendikalı oldukları için atılan ve işlerini geri isteyen işçileri, "Sizi gözaltına alırsam çocuklarınız zekiyse bile iş bulamaz" diye tehdit etti. 

Çatalca Polonez fabrikasında düşük ücret, baskı ve mobbinge karşı Tekgıda-İş'te örgütlendikten sonra işten atılan işçilerin başlattığı direniş 53’üncü gününde devam ediyor. İşverenin grevi kırmak için dışardan getirdiği işçilerin fabrikaya girmesine izin vermeyen Polonez işçilerine, polis müdahale etti.
 
‘HUKUKSUZLUĞU YAPAN PATRONDUR’
 
Grevdeki işçilerin direnişini kırmak isteyen Çatalca Emniyet Müdürü işçileri, "Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez" sözleriyle tehdit etti. 
 
İşçiler, emniyet müdürüne, "Senin vicdanın el veriyor mu?", "Bu bir tehdittir" diye tepki gösterdi. Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, yaptıklarının yasal bir eylem olduğunu söyleyerek, "Burada asıl kanunsuzluğu yapan işçileri haksız bir şekilde işten atan Polonez patronudur, burada yaptığımız yasal eylem sonucunda da kimsenin çocuğunun iş bulamaması gibi bir durum olamaz" sözleriyle tehdide yanıt verdi. 
 
İŞÇİLER YARALANDI
 
Polonez işçilerine dönük gerçekleştirilen polis müdahalesi sonucu, çok sayıda işçi yaralandı. Tüm engelleme girişimlerine rağmen, işçilerin fabrika önündeki eylemi sürüyor.