Orduluların tepkisi üzerine sondaj çalışması durduruldu

img
ORDU – Korgan-Aybastı Yaylaları Platformu üyeleri ile bölge sakinleri, Korgan ilçesinde Perşembe Yaylası'nı da etkileyecek olan maden için yapılan sondaj çalışmalarını durdurdu. 
 
Korgan-Aybastı Yaylaları Platformu üyeleri ve yöredeki yurttaşlar, Ordu Korgan ilçesinde Taşzemin Madencilik isimli şirket tarafından maden arama için yapılan etüt çalışmaları kapsamında kurulan sondajın çalışmasını durdurdu. Maden aramaya tepki gösteren Korgan-Aybastı Yaylaları Platformu üyeleri ve yurttaşlar, sondajın kurulduğu Perşembe Yaylası'nda kitlesel giderek burada kitlesel açıklama yaptı. Platformla üyeleriyle birlikte araçlarla sondaj bölgesine giden yurttaşlar, sondaj çalışmalarının durdurulmasına yönelik tepkilerini sürdürdü. Partilerin ilçe başkanları, kurum temsilcileri de katıldığı eylemde, şirket temsilcileriyle tartışma yaşandı. 
 
Yüzlerce yurttaşın katıldığı eylem sonrasında şirket sondaj çalışmalarını durdurdu. 
 
Sondaj sahasında konuşan Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney, sondaja da madene de karşı olduğunu ve halkı toprağına sahip çıkmaya çağırdı. 
 
Korgan Aybastı Yaylaları Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve Korgan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Dere de sondaj alanında su kaynaklarının ve hayvancılığın yapıldığı yerler olduğunu vurguladı. Geçen hafta durdurdukları sondaj çalışmasının dün tekrar başladığını aktaran Dere, "Sondaj çalışmasını durdurmuştuk. Dün yeniden başladıklarını öğrendik. Bugün yeniden toplandık ve sondaj bölgesine geldik. Maden çalışması; toprağımıza, suyumuza ve yaylamıza zarar verecek istemiyoruz. Çalışmayı yeniden durdurduk" ifadelerini kullandı.